Έχετε ιστοσελίδα αλλά δεν βλέπετε αρκετή επισκεψιμότητα; Οι πωλήσεις σας είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες; Λαμβάνετε ελάχιστες συμπληρωμένες φόρμες επικοινωνίας; Ψάχνετε στο Google τη λύση στα παραπάνω προβλήματα και συνέχεια βλέπετε μπροστά σας το όρο “SEO”; Τι είναι λοιπόν το SEO (Search Engine Optimization) και γιατί το χρειάζεται η online επιχείρησή σας;

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις και πως η MediaBranch μπορεί να χρησιμοποιήσει το SEO για να αναβαθμίσει την web παρουσία της επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Δεν αρκεί να έχετε μια υπέροχη ιστοσελίδα

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι ένα online εργαλείο για να χτίσετε την επιχείρησή σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε τα τρία βασικά στοιχεία που βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σχεδίαση

Η προσεγμένη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας ελκύει. Σαφώς και δεν πρέπει να φαίνεται ακατάστατη. Δεν πρέπει να θυμίζει στους επισκέπτες μια ιστοσελίδα από τη δεκαετία του ’90. Αντίθετα, θα πρέπει να είναι ευχάριστη στο μάτι του επισκέπτη. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο μέρος του θαυμασμού μας για την εταιρεία Google, συνοψίζεται στην αισθητική: εξαιρετική σχεδίαση υπηρεσιών, εξαιρετική αισθητική, σαφής και minimal σχεδίαση.

Εμπειρία χρήστη

Η ροή των πληροφοριών στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει επίσης να οδηγεί τα μάτια των επισκεπτών προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό ονομάζεται εμπειρία χρήστη ή UX. Τα γραφικά και το κείμενο θα πρέπει να συνδέονται και να εκπαιδεύουν τον επισκέπτη, κατευθύνοντας τα μάτια του στα κύρια σημεία και τα οφέλη αυτού που προσφέρει η επιχείρησή σας.

Εάν όλα τα παραπάνω λειτουργήσουν σωστά, οι επισκέπτες θα πρέπει στη συνέχεια να λάβουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες, να προγραμματίσουν μια συνάντηση ή να αγοράσουν άμεσα το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

SEO

Μόλις ένας επισκέπτης βρεθεί στην ιστοσελίδα σας, η σχεδίαση και η ροή της μπορούν πραγματικά να τον βοηθήσουν να συνδεθεί με την επιχείρησή σας. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα να φτάσει στην ιστοσελίδα σας με κάποιο τρόπο. Σε αυτό το σημείο έρχεται το SEO.

Το SEO (Search Engine Optimization), η Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης δηλαδή, γεφυρώνει την ιστοσελίδα σας με το Google, το Bing, το Yahoo! και τους ανταγωνιστές της. Ενώ η σχεδίαση και η ροή των πληροφοριών μιλούν για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την ιστοσελίδα, το SEO μιλάει για τις μηχανές αναζήτησης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Δεν είναι τόσο οπτικό όσο η εμπειρία του χρήστη, είναι πολύ περισσότερο τεχνικό και δομικό αλλά είναι ζωτικής σημασίας.,

Οφέλη από τη Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης (SEO)

Δεν αρκεί πλέον μόνο η καταχώριση μιας ιστοσελίδας στο web. Πρέπει να ακολουθήσει το SEO. Το 93% των εμπειριών των χρηστών στο διαδίκτυο ξεκινούν με ένα ερώτημα σε μηχανή αναζήτησης. Και αν οι πελάτες αναζητούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που χρειάζονται, αυτομάτως θα βρεθείτε μέσα στον ανταγωνισμό του κλάδου σας, μέσα σε χιλιάδες αποτελέσματα αναζήτησης.

Περισσότερη και καλύτερη επισκεψιμότητα

Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας “στον πραγματικό κόσμο” είναι από στόμα σε στόμα. Υπάρχει ένας διαφορετικός όρος στο διαδίκτυο που σημαίνει το ίδιο πράγμα: οργανική ανάπτυξη. Η οργανική ανάπτυξη προκύπτει όταν οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν περιεχόμενο που οδηγεί τους κατάλληλους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας, δηλαδή όταν η ιστοσελίδα σας εκφράζει αυτό που κάνετε με τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να αναλύσουν και να ευρετηριάσουν.

Ας υποθέσουμε ότι είστε ο καλύτερος κατασκευαστής επίπλων στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, το SEO διασφαλίζει ότι οι λέξεις-κλειδιά και το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας, εκτελούνται σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές SEO, έτσι ώστε τα έπιπλά σας να βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Σας βοηθά να κατανοήσετε τους πελάτες σας

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το SEO δεν είναι μια απλή και εφάπαξ εργασία. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και αλλαγές. Αν αναρωτιέστε γιατί, οι λόγοι είναι τρεις. Πρώτο, η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Δεύτερο, ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον διαδίκτυο εξελίσσεται επίσης καθημερινά. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε φωνητική αναζήτηση στο διαδίκτυο ενώ πριν η αναζήτηση με το πληκτρολόγιο ήταν μονόδρομος. Επίσης παλιότερα αγοράζαμε ξεχωριστές συσκευές πλοήγησης GPS για το αυτοκίνητό μας ενώ σήμερα οι συσκευές αυτές αντικαταστάθηκαν από τα κινητά μας τηλέφωνα. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η χρήση πλέον των smart watch (έξυπνα ρολόγια) που έχουν δυνατότητες ίδιες με τα κινητά τηλέφωνα.

Το νούμερο τρία, όμως, είναι ο κύριος λόγος: ο ανταγωνισμός. Το Google δεν είναι ένας ουδέτερος χώρος, είναι “πεδίο μάχης”. Καθώς βελτιστοποιείτε την ιστοσελίδα σας και σπρώχνετε τους ανταγωνιστές σας προς τα κάτω στη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, θα το παρατηρήσουν και θα ωθήσουν την ιστοσελίδα τους και πάλι προς τα πάνω, εάν έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση φυσικά. Αν όχι, κερδίζετε εσείς! Αλλά αν κερδίσουν τη θέση τους οι ανταγωνιστές σας τότε αρχίζει και πάλι η πτώση σας σε μια πορεία με μειωμένες πωλήσεις και χαμηλή κερδοφορία.

Καθώς οι μηχανές αναζήτησης γίνονται πιο αναλυτικές και μερικές φορές εντυπωσιακά ειδικές με την αναζήτηση, το ίδιο ισχύει και για την ικανότητα ενός ειδικού σε θέματα SEO να εντοπίζει και να προσεγγίζει τους καλύτερους πιθανούς πελάτες για την επιχείρησή σας.
Ποιες λέξεις-κλειδιά αποδίδουν σωστά; Ποιοι άνθρωποι αναζητούν εκείνα τα συστατικά που κάνουν την επιχείρησή σας ξεχωριστή; Τι είναι αυτό που κάνει την ιστοσελίδα σας μοναδική και ανιχνεύσιμη; Η απάντηση σε κάθε ένα από τα παραπάνω ερωτήματα ξεκινά με την καλοσχεδιασμένη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης.

Αυξάνει την αξία της διαφημιστικής σας δαπάνης

Έχετε πληρώσει ποτέ online διαφημίσεις και νιώσατε σαν να πετάτε χρήματα στη φωτιά; Όταν κάνετε online διαφήμιση, η στόχευση του κοινού είναι ζωτικής σημασίας. Η διαδικασία SEO και οι πληροφορίες που μπορείτε να συγκεντρώσετε βοηθούν στην εξεύρεση των σωστών υποψήφιων πελατών. Το αποτέλεσμα; Αυξημένη εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα στη διαφημιστική σας δαπάνη.

Το SEO κάνει καλό!

Η επιχείρησή σας χρειάζεται βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Περισσότερη επισκεψιμότητα σημαίνει περισσότερους πελάτες, μεγαλύτερη ανάπτυξη και πιο αποτελεσματική χρήση των χρημάτων σας για marketing. Αυξάνει τις πιθανότητες να σας συνδέσει με πελάτες που πληρώνουν για ό,τι αναζητούν και που σας χρειάζονται περισσότερο.

Στη MediaBranch γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι συμβαδίζει σωστά με έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο όπως αυτός του SEO και φροντίζουμε ιδανικά για την επιτυχία των πελατών μας. Επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να απολαύσετε τα οφέλη του Search Engine Optimization.

Παρόμοια άρθρα